Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
UUSI JUTTUSARJA — LUE JANI KAARON PERJANTAITÄRPIT >

Korruptioon tai huijarien taskuun? Näin lahjoituseurojen käyttöä valvotaan järjestöissä

Järjestöissä riskienhallintaa tehdään kansainvälisiä sitoumuksia ja standardeja sekä lakia noudattamalla. Suurin riski rahojen joutumiseen vääriin taskuihin on yleensä siellä, missä korruptiota esiintyy muutenkin, sanovat asiantuntijat.

Toimittajan kuva

Venla Seuri

9/25/2024

Kuvitus: Nunnu Halmetoja

Aiherahoitettu artikkeli

Kuuntele juttu tästä.

0:00

0:00

Jos koskaan ei herää väärinkäytösepäilyjä, hälytyskellojen pitää soida, sanoo Kirkon Ulkomaanavun varatoiminnanjohtaja Ikali Karvinen. Se, että avustustyöhön tarkoitetut rahat menevät sinne, minne kuuluukin, on Karvisen mukaan toiminnan laadun kannalta kriittisen tärkeää. Vähintään yhtä tärkeänä hän pitää sitä, että työ ylipäätään on relevanttia ja todelliseen tarpeeseen perustuvaa. 
Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö. Se toimii 12 maassa ja tekee työtä kaikkein köyhimpien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. 
– Olemme oikeusperustainen järjestö. Ajattelemme, että kaikilla ihmisillä on oikeus koulutukseen, rauhaan ja toimeentuloon. Maaohjelmien suunnittelu lähtee aina kumppanuudesta paikallisten kansalaisyhteiskuntatoimijoiden ja viranomaisten kanssa, Karvinen kertoo.
Aiherahoitettu artikkeli

Tämä juttu on Aiherahoitettu artikkeli. Jutun tilaaja on Kirkon Ulkomaanapu KUA.

Rapportin Aiherahoitetussa artikkelissa tilaaja tuo toimittajan haluamansa aiheen äärelle. Toimittaja kirjoittaa jutun itsenäisesti.

Jutun asiasanat:

Hyväntekeväisyys
Lahjoittaminen
Kehitysyhteistyö
Toimittajan kuva

Venla Seuri

9/25/2024

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!